Masthead header

FÖRELÄSNINGAR & UTBILDNINGAR

”När synen och hörseln försvinner – vem är jag då?”

Hur är det att en dag – mitt i livet – få beskedet att man har dövblindhet? Vara yrkesverksam som lastbilschaufför och behöva byta ut friheten bakom ratten i lastbilen mot en vit käpp för att känna sig fram längs med ett ledstråk. Att få en försämrad syn, en försämrad hörsel – innebär det automatiskt ett försämrat liv?”

Torbjörn Svensson berättar personligt om hur det är att leva med dövblindhet, överleva en medföljande livskris och om förmågan att kunna skriva av sig sina känslor och tankar. Men också att resa sig igen och att använda sin motgång till en styrka och skapa nya möjligheter. Torbjörn har bland annat genom sitt äventyrskoncept Deafblind Challenge gett sig på utmaningar som ingen annan med dövblindhet gjort tidigare. Genom att göra det så jobbar Torbjörn för att lyfta frågorna om allas lika värde och visa att om man får rätt stöd så är ingenting omöjligt!”

Vill Du ta del av en inspirerande, viktig och intressant historia?  Skicka då  en förfrågan till  kontakt@torbjornsvensson.com

Ta gärna en titt längre ner på denna sida där du finner utvalda omdömen av Torbjörns föreläsningar!

AKTUELLA ÖPPNA FÖRELÄSNINGAR:

Just nu finns inga öppna föreläsningar, men sidan uppdateras kontinuerligt.

 

 

 

 

Omdömen från kunder:

 

”Torbjörn har ett sätt att undervisa som är helt fantastiskt, han är pedagogisk, ödmjuk och positiv. Under sina föreläsningar lät han alla elever rotera för att agera hans tolk, om det var något som han inte var helt nöjd med som skedde socialhaptiskt eller taktilt stannade han upp och tog sig tiden att förklara hur eleven kunde göra på ett mer fungerande sätt och gav sedan eleven tid att prova igen. Han ger respons på ett adekvat, uppmuntrande och positivt sätt vilket gör att vi tolkelever har känt oss drivna och vågat göra fel, för att prova om och om igen tills vi fått det rätt. Torbjörn är samarbetsvillig med tolkarna på ett ambitiöst och uppskattat sätt, han är tydlig med hur han vill att kommunikationen ska gå till.” Södertörns Folkhögskola, Tolkutbildningen.


 

”Vi har haft förmånen att få ha Torbjörn hos oss i två dagar. Torbjörn höll i föreläsningar och övningar på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.” Ira Cokoris – Nordiska Folkhögskolan.

 


 

 

”Torbjörn fångade våra elever med sin totala ärlighet och en väl avvägd mix av humor och allvar. Vi fick precis det vi bett om, nämligen en föreläsning om kommunikation, blandat med den brutala verkligheten och en stor dos värdegrund. En alltigenom lyckad förmiddag!” – Linda Vigelid, Procivitas Malmö. 

 


 

”Jag tyckte det var en mycket tänkvärd föreläsning. Att jag som tolk har en stor inverkan på människors liv och hur jag också kan väcka en tanke i mitt arbetssätt som sedan får ringar på vattnet hos individen. tex med att lära sig socialhaptisk kommunikation. En härlig blandning mellan det härliga i livet och det som flyter på men också det tunga, mörka och vilka problem som finns i samhället.”  -Neriketolkarna AB.

 


 

”En underbar föreläsning!
Så mycket vi fick veta förmedlat med både rörande känslor och humor. Önskar att många människor får lyssna på Torbjörn. Beslutsfattare, tolkar, personer med dövblindhet och de i deras omgivning men även människor som aldrig har mött någon i Torbjörns situation.
Tack för att du delgav oss så mycket!” – Tolkcentralen Örebro Län.