Masthead header

FÖRELÄSNINGAR & UTBILDNINGAR

”När synen och hörseln försvinner – vem är jag då?”

Hur är det att en dag – mitt i livet – få beskedet att man har dövblindhet? Vara yrkesverksam som lastbilschaufför och behöva byta ut friheten bakom ratten i lastbilen mot en vit käpp för att känna sig fram längs med ett ledstråk. Att få en försämrad syn, en försämrad hörsel – innebär det automatiskt ett försämrat liv?”

Torbjörn Svensson berättar personligt om hur det är att leva med dövblindhet, överleva en medföljande livskris och om förmågan att kunna skriva av sig sina känslor och tankar. Men också att resa sig igen och att använda sin motgång till en styrka och skapa nya möjligheter. Torbjörn har bland annat genom sitt äventyrskoncept Deafblind Challenge gett sig på utmaningar som ingen annan med dövblindhet gjort tidigare. Genom att göra det så jobbar Torbjörn för att lyfta frågorna om allas lika värde och visa att om man får rätt stöd så är ingenting omöjligt!”

Vill Du ta del av en inspirerande, viktig och intressant historia?  Skicka då  en förfrågan till  kontakt@torbjornsvensson.com

Ta gärna en titt längre ner på denna sida där du finner utvalda omdömen av Torbjörns föreläsningar!

AKTUELLA ÖPPNA FÖRELÄSNINGAR:

21/9 2020
Kl 18:00

 

 

 

 

Omdömen från kunder:

 

”Med både öppenhet och humor delar Torbjörn med sig av sina erfarenheter att i vuxen ålder drabbas av dövblindhet. Föreläsningen präglas av hjärta och värme och Torbjörn visar verkligen att allt är möjligt och att man med rätt stöd kan klara nästan vad som helst. Torbjörn är en inspirationskälla som få och sätter samtidigt ljuset på det som är viktigt – samhället borde vara tillgängligt för alla människor och detta måste vi arbeta för. Jag kan rekommendera alla att lyssna på Torbjörn – en person och föreläsare som både berör och inspirerar!”  Lina Lindner, Stadsledningsförvaltningen, Helsingborgs stad


 

 

”Torbjörns föreläsning gav mig mycket att tänka och låt mig uppskatta det vad har jag idag. Detta var en absolut bästa och mycket givande ”upplevelse”. Jag är mycket imponerad av hans styrka, beslutsamhet och vilja. Tyckte det var en väldigt bra föreläsning som blandades av både allvar och humor. Det satte många tankar om att man klarar mer än vad man tror hur livet än ser ut och blir. Torbjörn du är en grym föreläsare som verkligen fångar din publik!” Zoegas, Helsingborg.


 

”Torbjörn blev inbjuden till vår högstadieskola för att berätta sin intresseväckande historia under det att vi arbetade med temat ”Alla funkar olika”. Han framförde innehållet, som både är hjärtskärande och positivt, på ett naturligt och fängslande vis. Våra ungdomar lyssnade intresserat och det märktes efteråt att Torbjörn fångat dem och rört dem. Ungdomarna fick skriva fritt efteråt för att klä sina tankar i ord och det märktes tydligt att de verkligen förstått hans budskap om att inte ge upp och att aldrig sluta kämpa. Även Torbjörns budskap om att personer med funktionsvariationer får kämpa hårt i dagens Sverige för att få basala rättigheter, som att få träffa sina barn med tolkassistans, blev tydligt för både ungdomar och vuxna.” Hjäruplundsskolan, Staffanstorps kommun.


”Torbjörn har ett sätt att undervisa som är helt fantastiskt, han är pedagogisk, ödmjuk och positiv. Under sina föreläsningar lät han alla elever rotera för att agera hans tolk, om det var något som han inte var helt nöjd med som skedde socialhaptiskt eller taktilt stannade han upp och tog sig tiden att förklara hur eleven kunde göra på ett mer fungerande sätt och gav sedan eleven tid att prova igen. Han ger respons på ett adekvat, uppmuntrande och positivt sätt vilket gör att vi tolkelever har känt oss drivna och vågat göra fel, för att prova om och om igen tills vi fått det rätt. Torbjörn är samarbetsvillig med tolkarna på ett ambitiöst och uppskattat sätt, han är tydlig med hur han vill att kommunikationen ska gå till.” Södertörns Folkhögskola, Tolkutbildningen.


 

”Vi har haft förmånen att få ha Torbjörn hos oss i två dagar. Torbjörn höll i föreläsningar och övningar på ett pedagogiskt och inspirerande sätt.” Ira Cokoris – Nordiska Folkhögskolan.

 


 

 

”Torbjörn fångade våra elever med sin totala ärlighet och en väl avvägd mix av humor och allvar. Vi fick precis det vi bett om, nämligen en föreläsning om kommunikation, blandat med den brutala verkligheten och en stor dos värdegrund. En alltigenom lyckad förmiddag!” – Linda Vigelid, Procivitas Malmö. 

 


 

”Jag tyckte det var en mycket tänkvärd föreläsning. Att jag som tolk har en stor inverkan på människors liv och hur jag också kan väcka en tanke i mitt arbetssätt som sedan får ringar på vattnet hos individen. tex med att lära sig socialhaptisk kommunikation. En härlig blandning mellan det härliga i livet och det som flyter på men också det tunga, mörka och vilka problem som finns i samhället.”  -Neriketolkarna AB.

 


 

”En underbar föreläsning!
Så mycket vi fick veta förmedlat med både rörande känslor och humor. Önskar att många människor får lyssna på Torbjörn. Beslutsfattare, tolkar, personer med dövblindhet och de i deras omgivning men även människor som aldrig har mött någon i Torbjörns situation.
Tack för att du delgav oss så mycket!” – Tolkcentralen Örebro Län.